joi, 9 august 2007

Despre invatare - o alta paradigma

Probabil cititorii acestui blog s-au familiarizat deja cu opiniile lui Graham Attwell pe care le-am publicat aici de-a lungul timpului. Unii dintre voi l-au si cunoscut la Bucuresti, atunci cand l-am invitat la o intalnire cu studentii. De data aceasta, Graham m-a surprins cu un nou video care sintetizeaza o multime de idei pe care le-am discutat in ultimii ani in proiectele noastre de cercetare.

Urmarind filmul m-am simtit mai mult decat motivata sa cred ca e momentul sa si facem ceva. Sa propunem celor interesati un mod diferit de a vedea invatarea, evaluarea, curriculum-ul, strategiile didactice si mai ales atitudinile. In speranta ca acest film va avea un impact asupra celor care il vor vedea. Poate e un pic cam lung, dar va asigur ca merita sa il vedeti pana la ultima secunda.

miercuri, 8 august 2007

My social network!

Ieri seara, Bev a postat un link catre un site care functioneaza ca un fel de wikipedia, dar ideea a fost preluata pentru subtitrarea filmuletelor. Site-ul DOTsub.com mi s-a parut uimitor, mai ales ca multe dintre filmuletele pe care as fi dorit sa le folosesc in lucrul cu studentii sau la diferite sesiuni de formare nu erau subtitrate.

Am incercat! Functioneaza! Si nu e greu deloc! Faptul va eventualele greseli de subtitrare ar putea fi corectate de catre urmatorul utilizator, ma face sa ma simt mai curajoasa in a posta filmuletul caruia i-am facut subtitrare in limba romana. Ce spuneti, lasand la o parte ca "social networking" in spatiul virtual e intr-adevar o idee super!

Cum sa organizam site-urile preferate? Social Bookmarking e un raspuns

Sunt atat de incantata ca practic oricine poate face subtitrare in orice limba la filmuletele pe care as fi vrut sa vi le arat mai de mult, incat ma tem sa nu devin dependenta de dot.SUB.com! Chiar sunt curioasa daca si voua vi se par utile. Iata inca un video despre cum sa ne organizam site-urile preferate. Cel mai mult ma fascineaza insa dimensiunea sociala a acestor instrumente. Nu e uimitor? Imi amintesc cu ceva ani in urma ipoteza inspaimantatoare care spunea despre computer si Internet ca produce izolarea indivizilor. Mie cel putin mi se pare ca se intampla tocmai contrariul. Voi ce spuneti?

Iata cu ce subtitrari m-am mai ocupat astazi:

duminică, 5 august 2007

Linkuri utile - 5 august 2007

Profesor Muhammad Yunus, castigator al premiului Nobel pentru Pace in 2006, despre capitalism şi inovatie sociala într-o viziune originala - Power to the poor!